09/07/2015

Date statistice din portofoliul KRUK România pentru primul trimestru al anului 2015

Iaşi, 09 iulie 2015, KRUK România, companie ce face parte din Grupul KRUK, unul dintre liderii pieţei de management al creanţelor din Europa Centrală ce este specializată în managementul integrat al creanţelor, prezintă date statistice aferente portofoliului KRUK România ale primului trimestru din anul 2015.

Datele statistice ale portofoliului KRUK România arată că la sfârșitul primului trimestru 2015, compania administra 910.000 creanţe cu o valoare nominală totală de 7,5 miliarde RON. Dintre acestea 96% aparţin persoanelor fizice și au o valoare nominală de 6,4 miliarde RON.

Într-un clasament al regiunilor, după numărul de creanțe ce provin dintr-o anumită zonă, Moldova se află pe locul trei, cu peste 147.000 de creanțe. Pe primele locuri se situează Muntenia, cu aproximativ 298.000 de creanțe, urmată de Transilvania, cu aproximativ 270.000 de creanțe aparținând persoanelor fizice.

Persoanele fizice din Moldova înregistrează creanțe cu o valoare nominală totală de peste 1.048 milioane RON, iar valoarea medie a unei creanțedeţinută de o persoană fizică este de 6.997 RON.

Primul trimestru al anului 2015 aduce şi deschiderea unor birouri regionale ale companiei KRUK România. Primul birou a fost deschis la Iași, astfel încât consilierii în colectare directă să fie alături de clienţii KRUK pentru a putea oferi răspunsuri rapide la cerințele acestora și a le oferi cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă. Legătura directă și personală dintre consilierii în colectare directă pe teren și clienți va înlesni consolidarea relațiilor dintre aceștia.

De-a lungul timpului, în fiecare dintre proiectele noastre, am pus persoana cu datorii în centrul fiecărei activităţi pe care am desfăşurat-o. Am parcurs un drum lung împreună, am văzut care sunt momentele dificile şi am oferit soluţii pentru a le depăşi. Este important pentru noi să înţelegem mecanismele care determină o anumită abordare a problemei datoriilor, pentru a putea să ajutăm clienţii să revină în circuitul economic obişnuit. Ne dorim să fim şi mai aproape de clienţii noştri, de aceea am deschis birouri regionale în Iaşi, Craiova şi Timişoara. Aici îşi desfăşoară activitatea consilieri în colectare directă pe teren. Suntem convinşi că bunele relaţii pe care aceştia le au cu clienţii se vor consolida în continuare”, a declarat Tomasz Ignaczak, Directorul General al KRUK România.